Így (sem) alszunk mi
2019. augusztus 16. írta: redelle

Így (sem) alszunk mi

Rácstalanítás a kisimult éjszakákért

Lekerült a lépcsőről és a legkisebb lány ágyáról is a rács, sőt a leesésgátlót sem használjuk, viszont összetoltuk a lányok ágyait, mert olybá tűnik, jobban alszanak, ha ott vannak egymás mellett, és persze velem. Így ott alszunk el egymáson, mesével, youtube-os végtelenített altató zenével és Inezzel, a dobermannal a fotelben, aki előszeretettel rágja a falat. Ezt a tegnapi altatásnál vettem észre. Eddig azt hittem, hogy álmában a karmaival nyúzza le a diszperzitet, de nem, frankón a fogaival megy neki a falnak. Lehet, hogy valami vitaminhiánya van, mert már két geox cipőmet is szanaszét boncolta. Drága kutya!

20190808_161129.jpg

A rácstalanítás mindenesetre működik, senki nem esett még le a lépcsőn, sem az ágyról. És a hálószobai Tetris-játék is ritkult, a 160 széles ágyunkra ugyanis az összetolás előtt rendre átkerült minden oda annyira nem való egyed (2 poronty, 1 csivava), így nekem csak az ágyvégen maradt hely, derékszögben, férjem csülke a párnám. Ez elég kiborító egy idő után, vissza is tért a kialvatlansági depresszió, ami egy 200x200-as ággyal vélek megoldani.

Találtunk is egyet jófogáson, az eladó pontosan ilyen célból vásárolta pár éve, de most már elég nagyok a gyerekeik és visszatoloncolják őket a szobájukba. A mieink nem tudom mikor lesznek elég nagyok, nekem éjszaka a bokájukkal a számban és a bordáim között, már kva rettentő nagynak tűnnek. De azért javult a helyzet, manapság már a negyed éjszakákat a férjem mellett töltök, derékszög nélkül, és csökkenő egyedszámmal a fekvőfelületen. Na jó, Lüsziennek, a csivavának örökbérlete van. Amikor tegnapelőtt átténferegtem az összetolt ágyból a sajátunkba, nagy svunggal próbáltam arrébb tolni az ebet, de olyan súlya volt, hogy rájöttem a középső gyerekre feküdtem rá közben, aki azért mégiscsak átkerült az éjjel folyamán.  

Szóval akkor rácstalanítás, ágyegyesítés, és 4 négyzetméteres hitvesi ágy. Ezek vannak napirenden. Alig várom az átaludt, nyugodt éjszakákat….