Szüljél mán Te, és ne a Csősz Boglárka!
2017. október 09. írta: redelle

Szüljél mán Te, és ne a Csősz Boglárka!

Emlékeztek a 2014-es ARC plakátkiállítás egyik legszellemesebb darabjára? A Szulejmán című török sorozat főcímének kormánybarát átiratára? Ez volt az:

szuljeman.jpg

Imádtam ezt, azóta is sokszor eszembe jut. Most meg főleg, hogy a Feleségek luxuskivitelben uralja az őszt, a Viasat minden médiából élő számára irigylésre méltó aranybáránykái miatt. Jó sokan próbálnak ezért még megélni belőlük, mi tagadás én is már a második bejegyzésemet szánom rájuk. A legutóbbi botrányt a törökbe igazolt Csősz Boglárka kínálta ezüsttálcán, aki gyerektémában szólalt meg a Borsnak, és haragított magára mindenkit, akinek van gyereke, vagy legalábbis már látott messziről kisebbfajta egyedeket. Olvastam a nyilatkozatát a női és emberi mivolt versus gyerekvállalásról, meg hogy aztán ő csak bébicsősszel vállalja majd a Csősz bébiket, mert neki ne lógjanak a nyakán egész nap. Nyilván érdekes érzés olvasni, mert pont abban vagyok, amitől ő annyira retteg, de egyáltalán nem ez a megszólalás volt, ami miatt szólok.

Várhatóan megtalálták az asszonyságot mások, híresebbek és viccesebbek, mint én, stand-uposok kommentálták a némbert, és arra jutottak, hogy egy ilyen aztán nem is ember, sem nem nő, és ne is vállaljon gyereket, mert azok a szegény porontyok!

Az antikrisztusné nem volt rest, válaszolt is karakánul – férje nyelvén kürükünül - , hogy neki aztán ne szólogassanak be, mert a gardróbszekrényén kívül hizlal még egy csomó szolgát, bocsánat személyzetet a baráti külhonban és idehaza is, arról nem is beszélve, hogy a filmipar se lenne sehol nélkülük, oda is tolják ugyanis a zsetont, társadalmi szerepvállalás kipipálva, hadd ne kelljen már a méhét is feláldoznia.

És tudjátok mit? Igaza van! No nem azzal értek egyet, hogy pénzzel ki kellene váltani a gyerekeket, viszont nem értem miért kell folyton folyvást belekötni abba, aki nem akar gyereket. Sőt, Burekné nem is azt mondta, hogy egyáltalán, hanem, hogy még nem. Hány éves? 33. Még jó tíz évig gond nélkül szülhet akár ötöt is, ha mégis elkapná az ihlet. Ám, ha nem kapja el, akkor meg mi van?

Képzeljük csak el azt, hogy nem mindenki érez anyai ösztönt, és még így is csomóan úgy szülnek, hogy semmi kedvük hozzá, de a társadalmi, családi nyomással nem bírva, bevállalják. Lehet, hogy tök jó lesz utána, de lehet, hogy hiába szültek, mégsem jönnek az ösztönök, a gyerek meg ott van anya nélkül, egy idegen nővel, aki nem érzi, hiába mondják, hogy van az az érzés, ő akkor sem. És nem is képes adni olyat, amire nagyon szüksége lenne minden gyereknek. Érzelmi biztonságot. A gyerek lehet, hogy egy kicsit sérült lesz ettől az érzelmi ürességtől. Persze, lehet, hogy annyira azért össze tudja szedni magát, hogy elmegy egy pszichológushoz. Vagy elmegy, és belelő a tömegbe. Túlzok, lehet. 

Mióta az eszemet tudom, azt mondtam, hogy lesz egy gyerekem fiatalon, a többi meg később, amikor már megvalósítottam magam. Talán már óvodában is tudtam, hogy így lesz. De ismerek olyat, aki mindig is akart, de csak egy gyereket,  más pedig azt érzi, hogy kettő az igazi. Mások meg sem állnak tízig. Aztán ismerek olyanokat is, akik ugyanazt mondják, mint Bogi. Ez így rendben van.

Szóval szerintem inkább ne azzal foglalkozz, hogy Boglárka miért nem akar gyereket, hanem inkább kezdj el foglalkozni magaddal: hány gyereket szeretnél, és miért annyit? És már a célnál vagy, vagy még el sem kezdtél, vagy túlvállaltad magad? Ha igen, akkor mit tehetnél, hogy jobb legyen? Ha pedig még nem elég, akkor pedig szüljél mán! Csak őszintén, és nincs rinya, ha a nyakadon lóg egész nap!

Kövesd a Redelle blogot a Facebookon is!