Meg lehet-e úszni egy Ikea-tripet húsz perc alatt?
2017. január 23. írta: redelle

Meg lehet-e úszni egy Ikea-tripet húsz perc alatt?

Vagy képtelenség győzni a svédek ellen

Mínusz 8 fok, vasárnap délelőtt. Az új , már kétfős gyerekszoba majdnem kész szülés előtt két héttel, már csak a lámpa hiányzik, amiből persze rosszat vettem a,  nevezzük úgy, nemikeában, ahol nem volt másik normális babaszobába illő csillár, így a hétvégi programba be kellett iktatni egy Ikea-tripet. Hállelúja.

Nem a legkedvesebb elfoglaltságom, a férjem örömére, bár ő legszívesebben teljes egészében kihagyná. Szerencse, hogy nővéremék a közelében laknak, ezért egy uncsitesó, és sógor-látogatással elviselhető program. Terv, mint mindig: megkeressük a legrövidebb utat a piactérre, választunk egy megfelelő darabot, és kisuhanunk, max húsz perc. Na, jó egy hot-dog még belefér. Esetleg egy lazac, na és persze le van árazva a húsgolyó, akkor abból is egy zacsi.

Az áruház tele. Tökéletes vasárnapi kikapcsolódás ez sok családnak, éljen a vasárnapi nyitvatartás! Kisgyerekesek tömkelege a bemutatótéren, mi inkább leadtuk a csemetét az unokatesóhoz, az ikeázásnál rosszabb időtöltésnél már csak egy rosszabb van: ikeázás gyerekkel. Szerintem.

Még az egérutat ismerve is át kell vágni a tömegeken, nem nézünk se jobbra, se balra, boldogsággal tölt el, hogy nem kell itt kóvályognunk. Sokan úgy tűnnek, mintha valami kiállításon lennének, és egy ritka Picasso-skicc, vagy Mona Lisa mosolya bújna meg az Ektorpok, a Klippanok és a Stuvák között, az umlaut pedig valami pirospont, ha összeszámolnánk a végére, kapnánk egy ajándék ikeás-mérőszalagot.

Aztán az jut eszembe, hogy remek marketingfogás lenne családi vetélkedőket rendezni itt, számháborút, vagy geocachinget, bár az Ikea okosabb, mint én, mert tudja, hogy abban az időszakban nem fogyna a Färgrik, pedig a híres ívelt bögre az egyik legpopulárisabb terméke a svéd óriásnak. Ha mást nem, azt biztos vesz a betérő. Ja és hot-dogot.

Türelmetlenül haladunk a lámpaosztály felé, kutatva a kis nyílásokat a kék hodály térelválasztóin, nem hagyjuk, hogy a padlóra festett figyelemelterelő nyilacskák eltántorítsanak, azok ugyanis arra vannak kitalálva, hogy végigmenjünk az egész kócerájon, meglássunk valamit, ami épp elfogyott, vagy eltört otthon, vagy ami még jól mutatna az egyik még ikea-mentes sarokban.

Végre lámpaosztály, a gyerekkínálat itt sem az igazi, van egy sanda gyanúm, hogy fentebb a babaosztályon a kantin mellett, ahol megannyi gyerektappancsot és praclit kell kerülgetni, lenne külön választék, de nem érdekel, semmi pénzért nem tenném meg újra ezt az utat. Csillár a lényeg, nem mennyezeti lámpa, kartonok, műanyagok, textilkreációk pár ezerért, az előző fiaskó után megfelelő lesz egy színes darab, ami pont passzol a gyerekszoba színeihez, geometráihoz. Az umlautokat egyeztetve megtaláljuk a kiállított, világító, csecse darab alatt a megfelelő dobozt. Biztos, hogy ez a szín, biztos, hogy ez ugyanaz, mint ami fent lóg? Ennyi lenne? Igen! Diadalittasan robogunk kifelé, még két kanyar, át a raktárhelyiségen, és kint is vagyunk. A parkolókártyán rögzített időpontnál 22 perccel később egy csomag húsgolyóval és a megfelelő családi kártyás akciónak megfelelő kiegészítőkkel – barnamártás plusz áfonyalekvár - már újra a parkolóban. A hot-dogot kihagyjuk, cserébe a narancsleves automata ejt csapdába.

Otthon aztán doboz kicsomagol, persze a legegyszerűbb ikea-bútor is legalább tíz lépéses használati útmutatóval van ellátva, csodálkozom, hogy arra a bizonyos bögrére nem a vásárlónak kell ráapplikálnia a fület, és lefestenie, de a svédek helyében mellékelnék mindegyikhez egy agyagozó korongot is görbületmutatóval.

A lámpabúrát tehát külön legó összerakni, ráhúzni a színes textilt, és megállapítani, hogy persze, valami kimaradt, mert ez csak egy búra!!! A párezerben miért is gondoltam, hogy benne lenne a foglalat, a zsinór, hogy tényleg használható legyen, és apa végre fel tudja szerelni? Legalább a gyerek örül, Mad Hatterként futkározhat a lakásban a csupasz búrával a fején, a gyerekszobában ma sem lesz még világítás.

16251509_10210738583314180_85976178_o.jpg

 A 22 perces diadalmenet a semmibe vész, nyertek a svédek. Visszatérünk.  

Kövesd a Redelle blogot a Facebookon is!