4 dolog, amitől bepöccennek a leendő apukák
2016. március 20. írta: redelle

4 dolog, amitől bepöccennek a leendő apukák

A terhesség idilli időszak, a gömbölyödő anyukára mindenki mosolyog, a férfi pedig lelkileg készülhet az apaságra. Minden csodálatos. Vagy mégsem? A környezet nem könnyíti meg a helyzetet, és sokszor hajlamosak túlparáztatni  a teljesen új szereptől amúgy is bizonytalan férfit.

daddy-to-be.jpg

Főképp azok szokták az alábbiakkal idegesíteni a leendő apukákat, akiknek már van gyerekük, és úgy gondolják, hogy minden gyerek, minden család, minden párkapcsolat, és minden háztartás ugyanúgy működik, mint a sajátjuk.

Íme négy dolog, amivel őrületbe lehet kergetni a leendő apukákat, elmondásuk szerint:  

Ezentúl nincs alvás

Kétségtelen, hogy egy babával felborul az ember időrendje, alkalmazkodni kell az igényeihez, és sok esetben ez rányomhatja a bélyegét az ember alvásidejére. De ez még a legemancipáltabb családban is főképp az anyáknak jelent nehézséget, a szoptatás alatt feltétlenül. Az első időben tényleg nehezebb, amikor a kisember szervezete adaptálódik a kinti világhoz. De még így is vannak olyan babák, akik gond nélkül végigalusszák az éjszakát születésüktől fogva. Akik nem, azoknak pár hónap után áll be az alvásuk, és igen, van olyan is, akiknél tovább tart. Számos módszer létezik ennek kezelésére, mindegyiknek vannak hívei és ellenzői. Ami biztos: egyre könnyebb lesz, és el fog jönni az idő, amikor mindenki megint alszik. És aztán lesznek idők, amikor a gyerek beteg lesz, és újra lesz pár álmatlan éjszaka, aztán lesz, amikor délig fog aludni, és nem lehet kikelteni az ágyból, mert átbulizta az éjszakát.  

Kövesd a Redelle blogot a Facebookon is!

Minden pénzed rámegy

Hogy a gyerek pénzkérdés? Sajnos sok pár teszi függővé a gyermekvállalást a pénzügyi helyzetétől, pedig ha valóban a pelenkától és a bébiételtől menne csődbe egy család, akkor már rég kihalt volna az emberiség. Természetesen lesznek más kiadások, mint eddig voltak, de meg lehet oldani gazdaságosan a gyermeknevelést, erre számos okos praktikát kitaláltak már a leleményes szülők: csere-berélnek, kuponzsonglőrködnek, vateráznak. Valakinek viszont arra van igénye, hogy mindenből újat és a legjobb márkát vegye a gyerekének. Ám, ha így van, akkor nem ért panaszkodni.  

Ezentúl lőttek a bulizásnak

Ez a következő dolog, amivel próbálják elkedvetleníteni a leendő apákat, és lehet benne igazság, ahogy az első pontban. Ha valakinek alapeleme a partizás, biztos nehezen fogja viselni, hogy a baba a figyelmét igényli, amikor ő másnapos. De az is lehet, hogy szülőként átértékeli az ember a bulizást, és nem szeretne már bárról bárra járni, vagy az I will survive-ig maradni a táncparketten. Ha mégis, akkor erre is lehet alkalmat találni: erre vannak a nagymamák és a bébiszitterek, és a megértő anyák, akik elengedik.

Szexelni sem fogsz többet

A terhesség alatt nem tilos a szex, csak, ha veszélyeztetett a kismama. De elképzelhető, hogy az utolsó hetekben már nehézkesebb lesz összebújni, és való igaz a szülés után hat hétig tiltják a szülész-nőgyógyászok a behatolást. Az is lehet, hogy az első hónapokban inkább alvással, mint hancúrozással töltik a szabadidejüket a párok, mert fáradtabbak, mint a baba előtt, de egy egészséges párkapcsolatban meg fogják találni az alkalmat és az időt a párok az intimitásra.

Nem tudni, hogy mi hozza ki az emberből ezeket a negatívumokat, de a legrosszabb, hogy bármennyire is idegesíti a leendő apukákat más szülők károgása, jóllehet, hogy ők is a fentiekkel traktálják majd az utánuk következő szerencséseket. Ez azt is jelenti, hogy van mindegyiknek alapja, de tényleg ennyire szörnyű lenne az apaság?

apa-baba.jpg

5 dolog, amitől bepöccennek a kismamák