Nirvana-bébi, Másnaposok, Nicsak ki beszél? - Ez lett a sztárbébikből
2016. március 11. írta: redelle

Nirvana-bébi, Másnaposok, Nicsak ki beszél? - Ez lett a sztárbébikből

És így néznek ki ma

Azzal már foglalkoztam, hogy milyen anyukák váltak a gyerekkorunk szexikonjaiból, vagy a leghíresebb rockmacák hány gyereket szültek, de azzal még nem, hogy a sorozatokból, filmekből vagy klipekből híres kisbabák hogy néznek ki most és hogyan alakult karrierjük.

Miért nem lett még világhírű színész a Nicsak ki beszél Mikey-jából, az Olsen-nővérek pedig miért foglalkoznak inkább divattal,? Egyszerű a válasz, a babaszínészet más kunszt. Nekik nem kell ugyanis a szövegkönyvvel vesződni, elég csak aranyosan gügyögni, nagy szemekkel nézni, esetleg keservesen bömbölni. Mégis, van olyan híres baba, aki felcseperedve is vágyik a reflektorfényre, de van, akik hátat fordít a kameráknak.

A Másnaposok bébije

Kezdjük a legfiatalabb babasztárral, Grant Holmqusit a Másnaposokban debütált, azaz ő volt a nyolc baba közül az egyik, aki az elveszett csecsemőt játszotta Zach Galifianakisen csüngve. A nyolc közül azonban ő volt a főszereplő, ugyanis 58 százalékban ő, 40 százalékban pedig ikertestvére, Avery – egy kislány szerepelt a 2009-es filmben. A kicsi Grant azonban nagyobb ambícióval rendelkezik, mint a többi baba, 2013-ban ugyanis visszatért, és ötévesen a Másnaposok 3-ban tért vissza Galifianakis mellé, ha másról nem, a napszemüvegről meg lehet ismerni.  

article-2328572-19ea3948000005dc-302_634x422.jpg

article-2328572-19e5f7d8000005dc-458_634x451.jpg

Nicsak ki beszél?

A Nicsak ki beszél Mikey-ját három csecsemő és egy totyogó játszotta, utóbbi pedig Jacob Haines, aki viszont azóta is próbálkozik a színészettel. Kétségtelen, az 1989-es mozifilmben neki volt a legnehezebb szerepe, hisz utánoznia kellett John Travoltát szurkolás, illetve Kirstie Alley-t könyvelés közben. Haines a Walt Disney World produkcióban továbbra is színészként, táncosként és énekesként dolgozott, és bevállalt egy csomó reklámszerepet is. A One Tree Hill (Tuti gimi) című sorozatban is kapott egy epizódszerepet.  

photo.jpg 

Olsen-nővérek

Mary Kate és Ashley Olsen az Egyesült Államokban azok a babasztárok, akik azóta hiába nőttek fel, még mindig kisgyerekként vendégeskednek az amerikai nappalikban. A Full House című legendás sorozatot ugyanis még mindig nap, mint nap játsszák különböző csatornákon – idehaza Bír-lak néven fut a sorozatcsatornákon pedig már több, mint húsz éve befejezték a forgatását. Az ikerpár játszotta Michelle-t, a megözvegyült apa legkisebbik lányát. Az Olsen-nővérek kétpetéjű ikrek, hat hónaposan válogatták be őket a sorozatba, és 9 hónapos koruktól kezdtek el szerepelni a sorozatban, de váltogatták egymást az egyes jelenetekben, hogy ne legyen túl megterhelő. Attól függetlenül, hogy egy személyt játszottak, az ikerpár mindkét tagja korán híressé vált, és a sorozat befejezése után is folytatták filmes karrierjüket egészen 17 éves korukig, amikor megelégelték a folyamatos reflektorfényt, inkább producerkedni kezdtek, majd a húszas éveikre fordultak a divat felé a most 29 éves lányok. A Full House 2016-os újraélesztésében a Fuller House című sorozatban sem akartak részt venni. Mary Kate inkább azzal került újra címlapokra, hogy tavaly hozzáment Nicolas Sarkozy bankár féltestvéréhez, a 46 éves Olivier Sarkozy-hez.

 john-stamos-throwback-picture-olsen-twins.jpg

Labirintus-baba

Én csak egy buta kukac vagyok – ezzel térítette el a kukac Sarah-t, azaz Jennifer Connely-t a Labirintus című film elején a helyes útról, így bolyongania kellett még 13 órán keresztül az útvesztőben, hogy rátaláljon kisöccsére. Pedig maga kérte, hogy Goblin király elrabolja a csecsemőt, mert annyira idegesítette a tinit. A kisöcsit Toby Fraud játszotta, aki a film bábkészítőjének, Brian Fraudnak kisfia volt, és épp kapóra jött a forgatáson. Ahogy az előző példáknál egy-egy szerepre több babát „használtak”, a Labirintusban végig ő látszik és játszik, David Bowie bácsi karmai között nem is érzi magát olyan rosszul.

 toby_froud.jpg

Tobynak az előzőekkel ellentétben esze ágában sem volt színészi pályát választani, ő inkább az apja nyomdokaiba lépett és bábokat készít. Dolgozott például al Narnia krónikái című film első részében, a Paranorman és a Doboztrollok című filmekben is.

Nirvana-bébi

Azt mondja, még mindig úgy mutatják be, hogy ő a Nirvana-bébi. Spencer Elden fura hírnévnek örvendhet, ő szerepel ugyanis a Nevermind című album borítóján: csecsemőként pőrén, egy horogra akasztott dollár társaságában. A víz alatt lubickoló kisfiút apja dobta a mélyvízbe, méghozzá a szó szoros értelmében. Rick Elden Pasadenában művészként élt, és egy stúdióban dolgozott Kirk Weddle fotóssal, aki 1991-ben kapott megbízást egy akkor még nem túl ismert seattle-i zenekar borítójának elkészítésére. „Ez amolyan baráti szívesség volt, elmentek a helyi uszodába, bedobtak a vízbe, és ennyi volt az egész” – nyilatkozta 2011-ben az CNN-nek Spencer, akinek van humorérzéke, ugyanis húsz évvel később megcsinálták vele ugyanazt a fotót, a különbség: hogy nem látszik a kukija. Úszónadrágban lőtték róla a legendás kép mását. Amúgy Spencer is az apja után ment, művész lett belőle, street-artban utazik, és hatalmas képeket fest, ahogy ebből az interjúból is kiderül, ami tavaly készült vele.  

nevermind.jpgnevermind2.jpgKövesd a Redelle blogot a Facebookon is!