Vigyázat a szexszel!
2015. szeptember 17. írta: redelle

Vigyázat a szexszel!

És még 3 dolog, amire figyelj szoptatás alatt

garbo2.jpg

A szoptatás témájában nem csupán az izgalmas, hogy szabad-e nyilvánosan, vagy nem. Van még pár dolog, amiről muszáj beszélni:  

Kerüld a feketét

Karcsúsít, örök stílusértéke vitathatatlan, de hiába, szoptatás alatt semmi értelme feketébe bújni. Mármint nem csak akkor, ha a melleden lóg a gyerek, hanem előtte és utána is, azaz bármikor, amikor válladra veszed a csecsemőt. A tejfolt ugyanis kevésbé menő, mégis állandó szereplő a ruházaton.

Helyette: világos ruhákon sem esztétikus, de kevésbé feltűnő. Amúgy meg egy ambíciózus divattervező megvarrhatná már a trendi textilpelus felsőcskét!

Kerüld a garbót

Végre lement pár kiló? Újra kedvedre shoppingolhatsz? Nemám! Teljesen felesleges például zártabb nyakú felsőket vásárolni, amíg szoptatsz, mert mi van, ha úton vagy, és rájön a gyermekre az éhség? Nyakig felhúzod a pólót? Akkor vegyél nagyon sztreccseset leglább.

Helyette: előtérbe kerülnek az ingek, és a bő nyakú, lezser pólók. Egy szűk alsórésszel kombinálva még szexinek is érezheted magad két szoptatás között. 

Vigyázat a szexszel

A tankönyv szerint szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A petesejtek és a spermácskák viszont jellemzően nem olvassák a tankönyveket, ezért számos esetről tudunk, amikor mégiscsak teherbe estek szoptatós anyák. Ez csodálatos, kivéve, ha hirtelen nem kívánna magának még egy csöppséget a család.

Nincs helyette: szexelj bátran, de, ha ki akarod zárni a rizikót, akkor védekezz!

Vigyázat a keksszel

A szoptatás fogyaszt: ez ugyanannyira veszélyes általánosítás, mint a törvényszerűség eggyel fentebb. Van, aki tényleg lefogy szoptatás alatt, de ez korántsem általános. Sokan arról panaszkodnak, hogy híznak, mert a szoptatás folyamán szükséges plusz kalóriákat csokival, keksszel pótolják. Amit tudni illik, egy keksz akár 200 kalóriát is tartalmazhat (például egy pilóta), ha kettőnél többet eszünk belőle, már súroljuk a napi megengedett adagot, akkor is, ha különben a terhesség előtti kalóriabevitelre állunk vissza – tehát nem eszünk többet az ajánlott napi 2000 kalóriánál.

Megfigyelhető jelenség, hogy a szoptatás első időszakában nagyon kívánjuk az édeset, de ez egy-két hét után megszűnik, mert addigra ráállt a szervezetünk az etetéssel járó energiafogyasztásra. Figyeljünk a testünkre, és csökkentsük az adagot, ha már nem gyötör a kívánósság. Egyéb esetben nemhogy a szülés előtti súly lesz vágyálom, de a terhesség alatti súlyt is átléphetjük.

Helyette: keksz és csoki helyett keress kímélőbb édességeket, nekem bevált a natúr rizstej és a mazsola. A gyermek is örülni fog neki, mert édes marad tőle a tejed.