Ez történik a tetoválással terhesség alatt – fotók
2015. június 17. írta: redelle

Ez történik a tetoválással terhesség alatt – fotók

Ijesztő és biztató előtte-utána képek hastetkókról.

A tetkó elváltozása várandósság alatt olyan, mint a stria, azaz a terhességi csík. Valakinél problémát jelent, vannak szerencsésebbek, akiket pedig egyáltalán nem érint. De amikor tetoválást csináltat valaki, történetesen a nő, vélhetőleg nem aszerint mérlegel, hogy milyen genetikával született, és vajon amikor gyereket akar, majd megfelelően nyúlik-e a bőre, és ugyanolyan szép marad-e a tetkó. Körülnéztem az interneten, mindenki mást mond: még olyan is volt, akinek három gyerek után ugyanúgy helyreállt a tetoválás, másnak az első terhessége során teljesen eldeformálódott.

tetko3.jpg

Aki, konkrétan a hasfalra és a csípőre tetováltat, számolnia kell azzal, hogy változik a minta, egyesek arról is beszámolnak, hogy nem csak a nyúlás, de a terhességi csíkok is elcsúfítják a régen oly szép bőrrajzot.

tetko2.jpg

Így nyúlik a tetoválás a terhesség során

Hogyan lehet megelőzni? Ha nagyon féltjük a bőrünket a nyúlástól, már az elejétől gondosan kenegessük valamilyen krémmel a has- és csípőrészeket: ilyen a mandulaolaj, az A-vitaminos krém, melyeket patikából vagy drogériából lehet beszerezni, de különböző kozmetikai márkák is forgalmaznak speciális krémeket terhességi csíkokra, ezeknek hatékonyságáról megoszlanak a vélemények, mindenesetre biztos hatásosabb kenni, mint nem kenni, ha gyengébb kötőszövettel áldott meg minket az ég, akkor napi kétszer.   

tetko1.jpg

Ő megbánta, hogy tetováltatott terhesség előtt

Vannak olyanok is, akiknek terhesség alatt jut eszükbe tetováltatni, az American Pregnancy Association hasznos tanácsokat ad, ha valaki tényleg nem tud ellenállni ez idő alatt a testvarrásnak. Ilyenkor nagyobb a veszélye a hepatitisz B, sőt a HIV vírus és a szifilisz vírusnak, ezért nagyon körültekintően kell megválasztani a tetoválót és a tetoválószalont (minden eszköz legyen steril!), illetve előtte az amúgy is kötelező vérvételnél a fent említett fertőzésekre is érdemes kiterjeszteni a vizsgálatot.  

tetko4.jpg

A szerencsés: ő azt állítja, hogy a terhesség előtt és után ugyanúgy néz ki a tetoválása

Aztán van, aki épp terhesség után tetováltat, hogy eltakarja a hasfal bőrrétegének felszakadása miatt keletkező csíkokat, ez sem rossz ötlet, azt azonban érdemes ilyenkor átgondolni, hogy tervezünk-e még gyereket, mert ha eleve sok terhességi csík keletkezett a bőrön, amire rátetováltatunk, utána pedig még tovább nyúlik a bőr, akkor milyen lesz a végeredmény a szülés után?

Kövesd a Redelle blogot a Facebookon is!